hattérkép

VIII. Bencés Jótékonysági Bál

2013. február 9-én immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Bencés Jótékonysági Bál. A Bencés Diákszövetség és a Medium Pro Educatione Közhasznú Alapítvány által szervezett rendezvénynek az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a Szépművészeti Múzeum ad otthont.

A Bál elsődleges célja továbbra is a bencés diákok közösségének építése lesz. A rég nem látott barátok, osztálytársak, családok és iskolatársak számára a báli sokadalom kiváló alkalom a találkozásra. A Bál emellett lehetőséget nyújt a jelenlegi bencés diákok szüleinek is, hogy egy jó hangulatú est keretében ismerkedjenek meg ezzel a közösséggel.

A Bál bevételeiből (szponzoráció, jótékonysági tombola, egyéni támogatás) minden évben a bencés rend által fenntartott oktatási intézményeket támogatjuk. A 2013-ban összegyűlő összeggel a határon túli bencés diákokat szeretnénk segíteni. Ehhez a célhoz kapcsolódva választottuk ki Legányi Norbert pannonhalmi főapátot a bál arcának. Legányi főapát úr igen nehéz és válságos időszakban, 1958 és 1969 között állt a Magyar Bencés Kongregáció élén. Mint a magyar Püspöki Kar tagja részt vett a második vatikáni zsinat ülésein. Szerette az igazságot, gyűlölte a hazugságot, ezért volt része száműzetésben és üldöztetésben. Áldozatvállalása és örök értékeink melletti, megalkuvást nem tűrő kiállása ma is példaértékű.

A Bál fővédnöke Thész Gabriella karnagy, akit 2012-ben Szent Márton-díjjal tüntettek ki.

Az előző évekhez hasonlóan a VIII. Bencés Jótékonysági Bál is igyekszik minél színesebb programokkal kedveskedni vendégeinek, ezekről később olvashattok a rendezvény hivatalos honlapján: www.bencesbal.hu. Jegyeket is itt tudtok rendelni december 1-jétől. Emellett figyelmetekbe ajánljuk facebook oldalunkat, amelyen a Bállal kapcsolatos érdekességekkel, friss információkkal és játékokkal várunk titeket! Ezt az alábbi címen érhetitek el: www.facebook.com/bencesbal. Csatlakozzatok hozzánk, ha még nem tettétek!

A Bálra a belépőjegyek ára egységesen 18.000 forint lesz, míg tombolát 5.000 forintért vásárolhattok majd a helyszínen.

Várjuk azon diáktársaink támogatását és tombola felajánlásait, akik egyetértenek a Bál céljaival, és szívesen támogatnák azokat!

A szervezők