hattérkép

VI. Bencés Jótékonysági Bál

A VI. bálon készült képeket megtekintheted itt.

A Bencés Diákszövetség és a Medium Pro Educatione Közhasznú Alapítvány közös szervezésében immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Bencés Jótékonysági Bál. A bál célja a nagyszámú bencés közösség összefogásán túl a bencés diákok külföldi útjainak támogatása volt. Mindkét célt maradéktalanul sikerült megvalósítani a rendkívül jó hangulatú est folyamán.

A helyszínül szolgáló Szépművészeti Múzeum mindhárom terme sötét- és világoslila színekben pompázott február 26-án este, hogy méltó eleganciával fogadhassa a bálozókat. A szomjas vendégeket a legkiválóbb pincészetek borai várták a Márvány-teremben, miközben a szépülni vágyó hölgyeknek kozmetikai sarokkal kedveskedtek a szervezők.

A báli forgatagot a Bencés Big Band játéka, majd a nyitóbeszédek indították útjára. Az est házigazdája Polner Gergely (Gy ’93) volt, aki jelenleg a Külügyminisztérium szóvivője, és egyenesen Brüsszelből repült haza a Bál kedvéért. A hangulatot a világi fővédnök, Dr. Sólyom László előző köztársasági elnök alapozta meg humoros nyitóbeszédével, amelynek végén a bencés közösséget, és az azt összetartó erőt méltatta. Külön kiemelte, hogy ez végigkísér minden egykori diákot az élete során, hiszen egyfajta globális támaszként a világ minden pontján találni bencéseket, akik bármikor kisegítik egymást a bajban.

A Bál védnöke ezúttal – a bál céljainak megfelelően – Eberhard Borghoff tanár úr volt, aki megalapozója, egyszersmind mozgatórúgója a pannonhalmi és a meschedei bencés gimnázium közti immáron két évtizedes kapcsolatnak, amely során számos bencés diák jutott ki külföldre a cserediák program keretében, sőt jó néhányan egy egész tanévet is eltölthettek a testvériskola holdudvarában. Az egyházi fővédnök az előző évekhez hasonlóan Dr. Várszegi Asztrik főapát úr volt.

A megnyitóbeszédeket a vacsora követte, amihez a kísérőzenét a pannonhalmi Tanári Jazz Kvartett játszotta. A vacsora után kihirdetésre kerültek a Palatin Gergely és Söveges Dávid pályázatok nyertesei. A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, számos jól sikerült pályamű közül kellett kiválasztania a legjobbakat.

A táncmulatságot a Walzer Katolikus Táncegyüttes nyitótánca vezette fel, majd a Kistemplomos Lovagok zenekar vette át a stafétát, és igényes tánczenéjével fergeteges hangulatot teremtett. Idén is nagy népszerűségnek örvendett a jótékonysági kaszinó, melynek során a tombolát vásárló bálozók összemérhették tudásukat rulettben és pókerben. A bál jótékonysági céljára 1.600.000 millió forint gyűlt össze, amelyet ünnepélyes kereket között a gimnáziumok májusi találkozóján adunk majd át.

Köszönjük szépen a támogatásokat!
a Szervezők