hattérkép

V. Bencés Jótékonysági Bál

Az V. bálon készült képeket megtekintheted itt.

A Bencés Diákszövetség és a Medium Pro Educatione Közhasznú Alapítvány közös szervezésében immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Bencés Jótékonysági Bál. A bál célja a nagyszámú bencés közösség összefogása, valamint a bencés gimnáziumok természettudományos képzésének támogatása volt. Mindkét célt maradéktalanul sikerült megvalósítani.

A helyszínül szolgáló Szépművészeti Múzeum három terme sötét- és világoskék színekbe öltözött a február 6-ai estére, hogy méltóképpen fogadhassa a bálozókat. A pompás díszítésen túl a legkiválóbb pincészetek borai várták az érdeklődőket. A szépülni vágyó hölgyeknek pedig kozmetikai sarokkal kedveskedtek a szervezők.

A megnyitóbeszédek hivatalosan is útjára indították a jubileumi forgatagot. A bál világi fővédnöke, Dr. Tringer László egy humoros anekdotával kívánta megalapozni a jó hangulatot. A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke diákéveiről emlékezett meg ezzel a kis történettel, azt sugallva, hogy egy jó közösségben számos ilyennel gazdagodik az ember. A védnök szintén a természettudományok embere volt. Dr. Gulyás Balázs beszédében elmondta, eddigi élete során rengeteg dolgot kapott a bencésektől. Szinte a világ minden pontján találkozott már egykori bencéssel, és úgy vélte, ez az összetartozás felbecsülhetetlen értékű. Beszéde végén kitért arra is, hogy szeretné, ha a bencés közösség még több iskolát, gyógyító helyet tudna indítani a közeljövőben. Az egyházi fővédnök az előző évekhez hasonlóan Dr. Várszegi Asztrik főapát úr volt, aki elsősorban a kedvezőtlen időjárás miatt bosszankodott, majd áldását adta a bálra.

A vacsorát latin táncbemutató vezette fel, majd átadták a Söveges- és Palatin-díjakat is. Utóbbi pályaműveit az érdeklődők megtekinthették a helyszínen. Az útjára induló táncmulatsághoz a Kistemplomos Lovagok zenekar szolgáltatott igényes tánczenét. Az est folyamán nagy népszerűségnek örvendett a jótékonysági kaszinó, amelyre tombolavásárlással lehetett jegyet váltani. A bál jótékonysági céljára 1.255.000 millió forint gyűlt össze.

Köszönjük szépen a támogatásokat!